ZON Regio Zwolle

A2 business heeft in 2014 succesvol het concept ZON regio Zwolle in de markt gezet. Met als doel de economie in de regio Zwolle versterken door brede netwerkvorming te stimuleren en kennis te delen. Ze willen hiermee een positieve bijdrage leveren aan de beeldvorming van de regio als aantrekkelijk, innovatief, toekomstbestendig woon/werk klimaat.

 

De vraag van A2 business aan ons was om met een frisse blik naar het huidige ZON’ magazine kijken en een nieuwe look-and-feel ontwikkelen die past bij de doelstellingen en die de doelgroep aanspreekt en interesseert.

 

 

Bedenkt.
Samen hebben we het magazine onder de loep genomen. Het doel: een overzichtelijk en krachtig magazine creëren en eenheid terugbrengen in uitstraling. Op basis hiervan hebben we een voorstel gemaakt met andere typografie, uitlijning, een duidelijke inhoudsopgave en een krachtig beeld op de cover in plaats van een illustratie.

 

Ontwerpt.

We zijn begonnen bij de cover, de eerste aanblik, met een krachtig donker beeld en daarboven als contrast het logo ZON’ in een zonnige gele kleur. De 6 pijlers, die de leidraad vormen in het magazine, hebben ieder een eigen kleur gekregen. De verhalen van de ondernemers komen zo beter tot hun recht. Deze thema-artikelen hebben we vervolgens laten uitblinken door gebruik te maken van een volvlak kleur, die weer overeenkomt met de desbetreffende pijler. Zo ontstaat herkenbaarheid. In de koppen maken we gebruik van twee verschillende fonts en deze wisselen we af. Zo wordt rust gecreëerd, staat de inhoud centraal en krijgt het magazine een frisse uitstraling.

De eerste editie in het nieuw ontwerp genaamd ‘Veerkracht’ viel in het najaar van 2020 bij de Zwolse ondernemers op de deurmat.

 

Maakt.
Magazine ZON’ Regio Zwolle wordt twee keer per jaar uitgegeven aan alle ondernemers in de Regio Zwolle. Ook haar ‘broertje’ INN’twente, die verspreid wordt in de regio Twente, hebben we een nieuwe look en feel gegeven. Tevens ontwerpen we het bijkomende drukwerk zoals doosjes, roll-up banners en uitnodigingen.